Project Description

Janzen.com homepage PWA

Met ruim 900 verkooppunten is JANZEN één van de grootste en bekendste namen binnen het home- & bodyproducten marktsegment. Qlicks realiseerde een hoogstaande Magento 2 webshop gebaseerd op een PWA (Progressive Web App), met focus voornamelijk op gebruiksgemak en laadsnelheid.

Screenshow Janzen.com PWA Magento

Wat is een PWA?

Het verschil tussen een normale website en een Progressive Web Application is dat een normale website op een server wordt “opgebouwd”. Alle gegevens wordten verzameld, bewerkt, en opgemaakt – de gehele pagina wordt dan in één html-bestand naar de browser gestuurd. Met een Progressive Web App wordt (de naam zegt het al) alleen een klein stukje uitvoerbaar bestand door de browser gedownload. Alle data, bijvoorbeeld teksten en afbeeldingen wordt progressief (naarmate de gebruiker de site gebruikt) ingeladen.

Een PWA overbrugt het verschil tussen supersnelle geïnstalleerde mobiele apps (bijvoorbeeld op iOS of Android), en een “normale” Magento-webshop. Het belangrijkst daarbij is: de snelheid van het laden van pagina’s en het doen van acties. Betere performance betekent een betere gebruikerservaring, en dat betekent: een hogere conversie.

Bekijk dit project live

PWA’s (Progressive web apps) bieden:

  • Altijd en overal een stabiele, hoge kwaliteit gebruikerservaring. Ook met bijvoorbeeld een mobiele 3G of 4G verbinding.
  • Wanneer de verbinding wegvalt, dan zet de app de actie “on hold” tot er weer verbinding is.
  • Offline compatibility. Dus; bij wegvallende of niet-aanwezige internetverbinding kan de bezoeker nog steeds door de webshop bladeren en kan producten in het mandje stoppen.
Janzen

Over JANZEN

Janzen creëert unieke rustieke geuren die een ontspanning geven aan lichaam en geest, de geuren zijn een rijkdom voor elk huis. Janzen zoekt over de hele wereld naar de allerbeste ingrediënten zoals zachte oliën en heerlijke geuren uit het Franse Grasse.

Het assortiment van Janzen bestaat uit body- , bad-, handwash-, giftset- en homeproducten die altijd rust uitstralen en energie geven. De bodyproducten, badproducten en de huisgeuren zijn in 10 geuren verkrijgbaar. 

JANZEN realiseert het alledaags maken van een ongewone en onbekende rijkdom. De Home- & Bodyproducten van JANZEN zijn een aanvulling voor ieder huis en zorgen voor een ontspanning van lichaam en geest. JANZEN zoekt over de hele wereld naar de allerbeste ingrediënten, zoals heerlijke oliën en geuren uit Grasse. Er zijn tien unieke JANZEN-parfums, met ieder een eigen karakter. 

Tijdens een bezoek aan Grasse, in het zuiden van Frankrijk, ontstond het idee van het ‘alledaags maken van niet-alledaagse rijkdom’. De oprichters van JANZEN begonnen met het combineren van bijzondere ingrediënten, geuren en kleuren, zoals ze dat in Grasse hebben ervaren. Vanuit de gedachte die geuren- en kleurenpracht niet alleen dáár te beleven, maar de hele wereld ervan te laten genieten.

Website ontwikkelingstraject

Het project

De wens van de klant was het om een betrouwbare, scalable oplossing te bieden om te kunnen groeien in de markt. Met de bestaande oplossing gebaseerd op WooCommerce kon de verwachte grote groei jaar op jaar niet verder worden waargemaakt. Magento 2 kan dit wél.

In zes maanden tijd heeft Qlicks in samenwerking met Janzen het hele project gebouwd en live gebracht. Interessant om te melden, naast het feit dat de site zelf dus met een PWA-frontend draait, is het feit dat we een ERP-koppeling met het winkel POS-systeem van SRS (specisliat retail systems) hebben gemaakt. Hierbij worden de productgegevens en voorraden tussen de winkels en de webshop gesynchroniseerd.

Ook hebben we binnen dit project een custom-built maatwerkoplossing opgeleverd; de “Find your scent” geurenvinder. Hierbij kan de bezoeker door middel van het beantwoorden van enkele vragen, het meest aansluitende product vinden.

Daarnaast hebben we middels diverse koppelingen het gehele verkoopproces bijna geheel geautomatiseerd.

Het resultaat

Nadat het de site is gemigreerd van WooCommerce naar Magento2, heeft Janzen.com nu beschikking over een stabiele, snelle webshop, met een product-finder module, gekoppeld aan een ERP-systeem, met een fijne gebruikerservaring, die bijna geheel geautomatiseerd is. De verwachting is dat het conversie-percentage meer en meer zal toenemen, en de kosten voor het draaiende houden van het sales systeem lager zal zijn dan voorheen.

Bekijk dit project live

Enthousiast geworden?

Wil je meer weten over deze case ? Laten we kennis maken!

Wil jij een PWA-app laten maken of graag meer weten? Neem vrijblijvend contact op en we helpen je graag verder.

Vul het formulier hier rechts in, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.