Qlicks

Over Run2Day

Met 16 fysieke winkels, de bekendste hardloopwinkel van Nederland. De verkoop van de online winkel bleef achter bij de doelstelling. Oorzaak: beperkte functionaliteit van het e-Commerce platform, veel handmatige processen en het ontbreken van de juiste tooling.
 
Samen met het team van Run2day kiezen wij voor Magento 2 als nieuw platform. Tijdrovende handmatige processen worden geautomatiseerd. Hierdoor wordt de organisatie minder belast en kan deze tijd geïnvesteerd worden in marketing.
 
De webwinkel wordt anders ingedeeld en krijgt een sterke navigatie, wordt uitgerust met conversie verhogende functionaliteiten.

Project informatie

Link

E-commerce platform

Magento 2

Opdracht

Platform Migratie / Nieuw design

Specials

  • Koppeling met SRS
  • Winkel- en webverkopen beschikbaar in Copernica
  • Sumber Instore Logistics

Het project

Instore Logistics

De Run2Day winkels worden gekoppeld aan de Magento webwinkel en de logistieke oplossing van Sumber. Klanten hebben online inzicht in voorraadposities en kunnen via Click en Collect, bestellingen ophalen in de winkel. Via een slimme pick-strategie worden online bestellingen real-time verwerkt op de winkelvloer. Bestellingen worden geautomatiseerd aangemeld bij PostNL en nog dezelfde dag verzonden vanuit de winkel.
 

Data driven marketing

Via de software van Sciolab worden alle aankopen in de fysieke winkels en online geanalyseerd. Algoritmes analyseren het klantgedrag. Doen voorspellingen over toekomstig koopgedrag en aanbevelingen over cross- en upsell artikelen. Run2day kiest voor Copernica als e-mailprovider. Wij koppelen Copernica met Magento en de fysieke winkels. Zo is Run2day in staat om ook op winkelaankopen e-mailmarketing in te zetten.

Het resultaat

Na de migratie laat de omzet een “double digit” groei zien. De handmatige handelingen zijn flink gereduceerd, zowel logistiek als in contentonderhoud. De time to market aanzienlijk verbeterd, door leveringen direct vanuit de winkels. Maar wij zijn nog niet klaar. Wij kunnen nog sneller en verder! Daar werken wij samen hard aan!